Formació en Debat Parlamentari Britànic

El 17 de gener ens visiten dos organitzadors de la 1a Copa Catalunya de Debat en la modalitat Parlament Britànic per oferir-nos una sessió de formació

 Descarregar Pdf
Ponents Formació BP

Dos membres de l’organització de la 1a Copa Catalunya de torneig de Debat BP en català ens visiten per impartir una sessió de formació sobre el Debat Parlamentari Britànic. Aquest torneig es celebrarà els dies 31 de gener, 1 i 2 de febrer, a la Universitat Pompeu Fabra, al Campus de la Ciutadella. En aquest hi participarà un equip de la Universitat de Lleida.

Si t’interessa introduir-te en el món del debat, i més en concret t’interessa el debat en la modalitat parlament britànic, no dubtis i vine a la formació. L’Agrupació de Debat oferirà un berenar per a tothom.

Repercussió: Notícia Premsa UdL (21.01.20)

Detalls

Continguts

1. Introducció al Model de Debat Parlamentari Britànic (BP).

2. Característiques del format: què s'espera d'un orador en BP.

3. Argumentació bàsica en BP.

4. Funcionament d'un torneig BP i concretament Copa Catalunya del 31 de gener al 2 de febrer

Inscripció

Gratuïta. Obert a tots els estudiants de la Universitat de Lleida interessats en el debat i l’oratòria. Contactar amb els organitzadors o enviar correu electrònic a agrupaciodebat@udl.cat.

Ponents

GORKA SAMANIEGO - @gorkasamaniego

Estudiant de l'últim curs del Doble Grau de Dret i Ciències Polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. Orador des de 2016 en el Grup d'Argumentació i Debat de la Facultat de Dret de la UAB, és formador de diversos clubs i associacions de debat.

En l'últim Campionat Mundial Universitari de Debat en Espanyol (CMUDE) s'ha proclamat semifinalista del món i a títol individual, tercer millor orador.

Com a resultats en tornejos nacionals de debat Gorka s'ha proclamat campió del Torneig Nacional Debat BP Elías Ahúja (2019), subcampió en sis ocasions (BP UAM 2017, BP Compostel·la 2018 i 2019, BP Múrcia 2019, PreCMUDE UAM 2019 i BP Comunica't 2019) i en sis ocasions semifinalista (BP USAL 2018, BP UAM 2018 i 2019, PreCMUDE UAM 2019, BP URJC 2018 i 2019). A títol individual, s'ha proclamat millor orador en tres tornejos nacionals de debat BP (BP Compostel·la 2018 i 2019 i PreCMUDE UAM 2019). També ha format part dels equips d'adjudicació de diversos tornejos nacionals, com BP USAL 2019, BP UAB 2019 o, pròximament, BP Múrcia 2020.

JÚLIA GARCÍA - @juuliagg

Estudiant d’Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona.

Tot i que només fa un any que va començar a debatre, ha sigut un any molt intens. Va descobrir el debat per casualitat a l’altra banda de l’Atlàntic, durant un any d’intercanvi a la Cornell University, als Estats Units.

Com a membre de la Sociedad de Debate de Cornell va participar a diversos tornejos llatinoamericans als Estats Units, Panamà i Mèxic. En el seu segon torneig nacional, l’Abierto Debate de Mujeres Mexicanas, es va proclamar guanyadora i cinquena millor oradora. Durant l’any a Cornell, va instruir classes de debat a estudiants d’institut i joves de la comunitat.

En tornar, va participar en el Campionat Mundial (CMUDE) al Perú i es va introduir al circuit espanyol. Des d’aleshores, ha liderat en la categoria OPEN de torneigs nacionals com el BPSummer (com a millor equip novell), el BPUAB, on va ser subcampiona, o el BP Elías Ahuja, on va ser sisena millor oradora.

   Darrera modificació: