Agrupació de Debat

L’Agrupació va néixer amb l’objectiu de fomentar l’oratòria, la ment crítica i el debat i potenciar l'aprenentatge personal i professional dels participants.

Els seus inicis van ser impulsats per la conjunció d’esforços de PDI de la FDET, com la Dra. Teresa Peralta, el Dr. César Cierco, el Dr. Antonio Ezquerra, i recentment la Dra. Laura Salamero, i d’un grup d’estudiants amb molta iniciativa. Representants del Consell de l’Estudiantat de la FDET els hem agafat el relleu i ens l’hem fet pròpia per institucionalitzar-la més i a reprendre’n les activitats. El Deganat de la Facultat de Dret, Economia i Turisme ens dóna suport a totes les activitats que organitzem.

L’agrupació organitza diversos cursets de formació, trobades setmanals i coordina la participació en les lligues de debat catalanes i estatals.

 • TROBADES SETMANALS:

  Com que tenim moltes ganes de fer activitats, participar i fer pinya, busquem un moment de cada setmana per trobar-nos i fer debats informals entre nosaltres. Algú s’encarrega de presentar un tema qualsevol i ens posem a discutir entre tots i totes. No hi ha millor forma d’aprendre a parlar en públic que practicant! Anem alternant els dies i les hores en què ens trobem cada setmana perquè així tothom pugui participar.

 • CURSETS DE FORMACIÓ:

  Convidem professionals de l’oratòria, tant professors de la UdL com externs, perquè ens ajudin a formar-nos.

 • LLIGUES DE DEBAT CATALANES I ESTATALS:

  • Per elegir quin equip de la UDL anirà a les diferents competicions fem una LLIGA INTERNA prèvia.
  • A quines LLIGUES EXTERNES participem?
   • Cada any participem en la de la Xarxa Vives, on totes les universitats catalanes envien equips i es fomenta l’ús de la llengua catalana.
   • Però també participem en altres lligues catalanes i estatals, com l’any 2018 en què vam anar a Salamanca a un fòrum de debat sobre la Violència de Gènere i la Igualtat.

Agrupació de Debat de la Universitat de Lleida

Twitter: @adebatudl

Facebook: @agrupaciodebatudl

Correu electrònic: agrupaciodebat@udl.cat