Lliga Interna de Debat 2018-2019

Després de coordinar-nos amb els òrgans de govern de la FDET i de la UDL, us presentem el CURSET DE FORMACIÓ EN LLIGA DE DEBAT (descarregueu aquí el recull d'informació i aquí el cartell).

La tradició de l’Agrupació de Debat és organitzar un curset de formació pels equips que participaran en la Lliga de Debat interna de la Universitat de Lleida del curs 2018-2019. En aquesta es decideix l’equip que representarà a la UDL a la Lliga de Debat Universitària 2019 de la Xarxa Vives i altres lligues estatals. El debat d’aquesta edició versarà sobre la següent qüestió: «S’hauria de legalitzar la gestació subrogada?».

Aquestes activitats han estat organitzades per la Dra. Eimys Ortíz Hernández i el Sr. Josep Maria Giménez Sentís, amb el suport de la Sra. Alba Maria Rivera Gallús i la Sra. Khouloud Jammal Khraibi Akhazzan.


INSCRIPCIONS: Les inscripcions estan obertes a qualsevol estudiant de la Universitat de Lleida, hagi participat anteriorment a una activitat de l’Agrupació o no.

 • AMB CRÈDIT DE MATÈRIA TRANSVERSAL
  • 1 ECTS - Preu: 39,53 €
  • A través de pagaments en línia de la SEU ELECTRÒNICA.
  • Nom oficial de l’activitat: VI Lliga Interna de Debat de la UdL.
 • SENSE CRÈDIT DE MATÈRIA TRANSVERSAL: Per fomentar la participació en les activitats de l’Agrupació de Debat i a la mateixa Lliga Interna, la FDET ofereix a tothom que hi vulgui participar inscriure’s gratuïtament al curset de formació. Només caldrà que envieu un correu electrònic a l’adreça de l’Agrupació de Debat: agrupaciodebat@udl.cat

ACTIVITATS: El curset de formació s’emmarca en un conjunt de cinc activitats:

 1. SESSIÓ PRÀCTICA PER ADQUIRIR HABILITATS D'ORATÒRIA I LLIGA DE DEBAT IMPARTIDA PER UN PROFESSIONAL DE LA COMUNICACIÓ.

Les sessions s'han impartit pel Sr. Josep Vicenç Mestre Nogué, graduat en Humanitats, graduat en Ciències Polítiques, i màster en Història del Món per la UPF, amb nombrosa experiència en impartir docència d’oratòria i argumentació.

 

Imatge de la sessió del 15 de febrer de 2019
 1. COL·LABORACIÓ COM A JUTGE DE LA FASE LOCAL DE LA LLIGA DE DEBAT DE SECUNDÀRIA I BATXILLERAT DE LA XARXA VIVES:

La UdL acull als equips dels instituts i centres lleidatans que volen participar en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. Els membres de l'agrupació ens encarreguem de valorar cada un dels debats de la Fase Local. És una experiència molt enriquidora amb la que s’adquireix perspectiva d'un jutge. Tanmateix, es posa en pràctica les estipulacions del reglament de la competició.

  

Les classificatòries han tingut lloc els dies 18 i 19 de febrer de 2019, de 16.00 a 20.00 h. La final ha sigut el 22 de febrer de 2019La participació en aquesta activitat és voluntària pels inscrits al curset i a la Lliga de Debat.

 1. TROBADES I DEBATS AMISTOSOS ENTRE ELS MEMBRES DE L'AGRUPACIÓ DE DEBAT.

No hi ha millor forma d’aprendre a parlar en públic que practicant! Treballarem el reglament de la competició i ens donarem consells mútuament. S’aprofitarà aquestes trobades perquè tots els participants puguin trobar un equip per participar en la Lliga de Debat Interna. També les aprofitarem per practicar i fer tutories amb els responsables de l’Agrupació per assessorar els diversos grups com preparar la Lliga de Debat interna.

 1. SESSIÓ AMB EXPERTES EN EL TEMA DE DEBAT DE LA XARXA VIVES PER TAL D'AGAFAR IDEES I CONSTRUIR ARGUMENTS (S’HAURIA DE LEGALITZAR LA GESTACIÓ SUBROGADA?).

  • Dra. Montse Esquerda, Professora associada de la Facultat de Medicina. La seva sessió anirà encaminada a analitzar els aspectes bioètics que envolten el tema de debat.
   • Data pendent de concretar.
  • Dra. Adoración Padial Albás, Professora titular de la FDET i la Sra. Elena Ferré Toldrà, exalumna de la FDET. La seva sessió anirà encaminada a analitzar els aspectes legals que envolten el tema de debat.
   • Dimecres, 20 de febrer, de 16.00 a 17.00 h - Aula a la Facultat de Dret, Economia i Turisme.
 1. LLIGA DE DEBAT INTERNA DE LA UDL:

Amb aquesta competició interna decidirem qui representarà a la nostra universitat en les competicions catalanes i estatals. La participació en la fase classificatòria de la Lliga interna és preceptiva per tots aquells estudiants que s’apuntin al Curset de formació. Els horaris són orientatius, dependran del nombre final de grups que s’hi apuntin.

- Classificatòries: Dimarts, 5 de març de 2019, de 16.00 a 20.00 h - Aula 1.34 FDET

- Final: Dijous, 7 de març de 2019, de 17.30 a 19.00 h - Sala de Juntes de la FDET

Recursos:

1. Bases de la competició (són una adaptació de les disposicions del Reglament de la Xarxa Vives).

2. Acta del sorteig d'emparellaments.

3. Llistat d'equips.

4. Resultats de la fase eliminatòria.

5. Equips finalistes.

6. Resultats de la fase final.

7. Repercussió: El SegreLa Mañana, pàgina web FDET i UDL.