Torneig Nacional de Debat Isabel de Villena a la UPV

Debat sobre "La identitat col·lectiva a l’Occident de la postmodernitat" el 26 i 27 de juliol a la Universitat Politècnica de València

 Descarregar Pdf

Benvolguts/des companyes i companys,

Us compartim la informació relacionada amb el Torneig Nacional de Debat Isabel de Villena organitzat pel col·lectiu Debat UPV de la Universitat Politècnica de València que tindrà lloc els dies 26 i 27 de juliol de 2019.

 • Les dates escollides són el 26 i 27 de juliol. Si participem com Agrupació de Debat hi aniríem el 25 i tornaríem el 28 de juliol.
 • El tema sobre el que girarà el present torneig és "La identitat col·lectiva a l'Occident de la postmodernitat". Aquest tema genèric donarà peu a una pregunta relacionada amb aquest que serà la que se sotmetrà a debat. Els equips hauran de defensar la posició a favor o en contra atenent als resultats d'un sorteig. Exemple de preguntes:

            1. Identitats de gènere dissidents en l'actual sistema capitalista

            2. Identitats nacionals i la seua relació amb els mitjans de masses

            3. Minories ètniques i la seua adaptació a la globalització

            4. La cultura de l'individu contraposada a la del col·lectiu

            5. Competències d'Occident en economia i política internacional per encarar els nous reptes

 • El màxim d'equips que podrà inscriure cada Universitat són 3 i aquests hauran de ser d'un mínim de dues persones a un màxim de quatre.
 • Des del Consell de l'Estudiantat de la FDET ens indiquen que hi podríem enviar de 4 a 6 persones (per configurar un o dos equips). Cal veure qui hi té interès i després decidirem qui hi va.
 • A priori, es finançaran les despeses d'inscripció, transport, allotjament i manutenció.
 • Termini màxim per mostrar l'interès i disponibilitat per participar-hi: Dissabte, 6 de juliol de 2019 a les 12.00 h.
 • Si hi esteu interessats o interessades, afegiu-vos a aquest grup de WhatsApp o envieu un correu electrònic a la següent adreça: agrupaciodebat@udl.cat

Un cop sapiguem els estudiants interessats, confeccionarem l'equip o equips definitius i organitzarem la resta del viatge.


ACTUALITZACIÓNotícia web FDET:

Els alumnes que han format equip per la Universitat de Lleida han estat: l'Alba Maria Rivera Gallús - Capitana i Oradora (FEPTS), la Núria Sorolla Tamarit (FDET) i el Francisco Javier Capell Alonso (FL).

Preguntes que finalment es van tractar:

 1. S’haurien de potència de cara al futur narratives que prioritzen el grup front aquelles que centren en l’individu?
 2. Ha sigut un factor decisiu la narrativa dels mitjans de comunicació catalans per arribar al referèndum de l’1 d’octubre?
 3. Implica més perjudicis que beneficis l’efecte d’inculcar als menors a càrrec valors que socialment generen controvèrsia (veganisme, gèneres no binaris, religions…)?
 4. L’ONU hauria de poder dur a terme ingerències per implementar sistemes democràtics en zones en conflicte o amb règims que no estan garantint els drets universals?
 5. Té un efecte social positiu la inclusió d’identitats com l’asexualitat o la pansexualitat al col·lectiu LGTBI+?

L'equip de la UdL es va qualificar en cinquena posició, en puntuació, quedant a les portes de la semifinal (cinquena de vuit equips en total).

Aquesta ha sigut la darrera de les activitats en que l’agrupació ha participat aquest curs 2018/2019. El darrer mes d’abril van participar a la lliga de debat Universitària de la Xarxa Vives. En aquella ocasió l’equip de la universitat de Lleida va quedar semifinalista i classificada per la competició de l’any que ve.

Aquest any l'equip de debat ha aconseguit augmentar la participació en les seves activitats, fomentant l’aprenentatge de l’art de parlar en públic i el creixement personal en competències transversals.

Agrupació de Debat de la Universitat de Lleida

Twitter@adebatudl

Facebook@agrupaciodebatudl

Instagram@agrupaciodebatudl

Correu electrònicagrupaciodebat@udl.cat

   Darrera modificació: