La UdL guanya 4 dels 6 premis a les jornades estatals d’estudiants d’infermeria

Gemma Espigares guanya el 1r premi en format pòster per quarta vegada consecutiva amb Ana Mari Fité, i s’estrena en el 1r premi de comunicació oral  amb Vanessa Díaz, en unes jornades estatals dominades per la Universitat de Lleida

 

delegacion_estudiantes_udl_jaen

Delegació d’infermeria UdL a Jaén

Del 7 al 10 de novembre han tingut lloc a Jaén les VI Jornades Estatals d’Estudiants d’Infermeria dedicades a la “Infermeria Basada en Evidència i les TIC”, a les que han assistit una delegació d’estudiants de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Lleida, encapçalats pel representant Josep Esteve Miró.

Durant les jornades han tingut lloc els concursos de comunicació on el comitè científic valora l’originalitat, metodologia, rigor científic i contribució feta al coneixement infermer pels estudiants.

Gemma Espigares i Vanessa Diaz, estudiants de la UdL, han estat guardonades amb el primer premi en comunicació oral pel treball “Evaluación del aprendizaje con la Pirámide de Miller”, projecte dut a terme l’any 2012 a la UdL, i que evidencia en els resultats que la millora en l’aprenentatge pot ser d’entre el 20 i el 30% quan s’apliquen models de simulació de casos encaminats a l’aprenentatge de competències en  detriment de l’aprenentatge únicament de coneixements en ciències de la salut.

El segon premi ha estat per a la Universitat Autònoma de Madrid “Percepción de la muerte por parte de los estudiantes de enfermería: Are you ready?” de Cristina Blanco y María Herrero; y el tercer classificat ha estat la Universitat del País Basc “Percepción de la prescripción enfermera entre los profesionales de enfermería de Guipúzcoa” de David Arroyo.

presentacion_poster_jaen

Gemma Espigares i Ana Mari Fité

Per altra banda, Gemma Espigares i Ana Mari Fité, estudiants de la UdL, han estat guardonades amb el primer premi en format pòster, anomenat “Eficacia antibacteriana de la lawsonia inermis (henna) en heridas”. El treball que consisteix en una revisió bibliogràfica ha identificat el poder antibacterià de la henna front d’antibiòtics d’ús clínic habitual (Tetraciclina, ampicilina, gentamicina y ciprofloxacino) amb resultats similars, oferint una alternativa als antibiòtics que presenten ja algunes resistències per l’ús generalitzat que se n’ha fet.  Espigares aconsegueix aquest premi per quarta vegada consecutiva amb diferents companys de la UdL (Còrdova i Donosti al 2012 y Santiago al 2013). (1-3)

El segon i tercer classificat també s’han quedat a la UdL amb els treballs “Plan de cuidados en la supervivencia del cáncer: un reto en atención primaria” de Sheila Artasona, Maria Gil i Mar Sánchez; i  “Equipos de investigación de enfermería en urgencias” de Paula Chirón, Eva Martínez, Ana Ferrer i  Carlos Codorniu, respectivament.

Segon Premi: Sheila Artasona, Maria Gil i Mar Sánchez

Tercer premi: Paula Chirón, Eva Martínez, Ana Ferrer i Carlos Codorniu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durant les jornades també ha tingut lloc l’Assemblea General on s’ha nomenat Gemma Espigares membre d’honor de la sectorial per la seva trajectòria i dedicació en la presidència els últims anys.

 

Enllaços a notícies anteriors relacionades:

1. Alumnes de la UdL guanyen el premi nacional de comunicacions al Congrés d’estudiants d’Infermeria (Còrdova, 20/03/2013):  http://www.udl.cat/serveis/oficina/Noticies/2012/breus_mar20.html i http://www.eui.udl.es/modules/news/news_0059.html

2.Nou premi nacional de comunicació d’estudiants d’infermeria de la UdL (Donosti, 19 de novembre de 2012):.  http://www.udl.cat/serveis/oficina/Noticies/2012/breus_novembre19bis.html

3.Premi per l’estudiantat d’Infermeria de la UdL al seu congrés estatal (Santiago, 15 d’abril de 2013): http://www.udl.cat/serveis/oficina/Noticies/2013/breus_abril15.html

 

 

Aquesta entrada va ser publicada en General, Noticies. Guardar l'enllaç permanent. Tant els comentaris com els trackbacks estan tancats.