Nou decret de preus pel curs 2013/2014

2013/06/28. Barcelona.
Avui pel matí ha tingut lloc la Conferència General del CIC on s’han presentat les taxes universitàries del pròxim curs amb el conseller d’economia, Andreu Mas-Colell, rectors, vicerrectors, presidents dels consells socials i representants estudiantils de les universitats, entre els quals hi ha assistit Jordi Peña, representant estudiantil per la UdL.

Part de les demandes del CEUCAT, recollides en un document (link) en el Ple que tingué lloc a Reus el dissabte 22 de juny i presentades en la Comissió d’Estudiants del CIC del 25 de juny, han estat acceptades i conseqüentment introduïdes en el decret de preus. En són exemples mantenir el percentatge de bonificació del 30% en els màsters no professionalitzadors i una reducció del preu per crèdit a l’hora de convalidar en una mateixa universitat o en una doble titulació. En el document lliurat s’ha reiterat el total rebuig a la pujada de taxes que va succeir l’any passat i la seva revisió a la baixa.

És remarcable la introducció d’una nova clàusula que lliura de l’increment de l’IPC la primera matriculació en graus, així doncs la gran majoria d’estudiants de graus no es veuran afectats per cap tipus de pujada de taxes.

En resum, primeres matriculacions de crèdits en graus queden exemptes de qualsevol pujada i segones i successives matriculacions en graus i màsters pugen un 2,2% corresponent a l’IPC. Queda pendent però la convocatòria de beques Equitat i Excel·lència que estan previstes que surtin durant la setmana que ve.

Més informació: http://www.ceucat.cat/noticies/el-ceucat-i-les-universitats-eviten-la-pujada-de-preus-als-masters-i-es-redueixen-preus-en-les-convalidacions

Documentació: http://es.scribd.com/doc/150571104/2013-06-26-Propostes-CEUCAT-Decret-Preus

Consell de l’Estudiantat de la Universitat de Lleida

Aquesta entrada va ser publicada en General. Guardar l'enllaç permanent. Tant els comentaris com els trackbacks estan tancats.