Roberto Fernández: NECESSITA MILLORAR

Una vegada més, s’ha realitzat una reunió claustral per tal de presentar des del rectorat l’informe anual de gestió del rector en aquest any i mig de mandat. La resposta per part dels 124 assistents dels 246 membres del claustre ha estat dividida. ja que els resultats de la votació per l’aprovació de dit informe han estat de: 54 vots a favor, 53 vots en contra, 16 vots en blanc i 1 vot nul.

Els 53 vots en contra emesos per part de l’estudiantat, personal d’atenció i serveis (PAS) i personal de docència i investigació (PDI) han estat recolzats per l’aportació d’un dìptic informatiu sobre en quins aspectes l’actual rector Roberto Fernández i el seu equip, necessiten millorar. Quadern de notes del rector

Aquest diptic consta de l’anàlisi exposat per part de l’assemblea de representants dels estudiants de la UdL, pel que fa les 10 propostes electorals difoses per part de Roberto Fernández i el seu equip de govern, en el moment de la darrera campanya electoral a les eleccions de rector.

  1. Inexistència d’una comissió de Revisió i Avaluació de procés d’adaptació dels graus i màsters a l’espai europeu d’educació.

  2. En un any i mig no s’han trobat complicitats a rectorat, com a mínim, en el disseny dels programes formatius per una flexibilització de l’organització docent per tal de facilitar la conciliació entre els estudis i el treball.

  3. S’han quedat en promeses les recuperacions del setembre, juntament amb la revisió i canvi de la normativa per tal d’espaiar el temps entre l’examen i la recuperació.

  4. Pendent de la creació d’una unitat de pràctiques externes, amb l’ esperança de millorar la gestió dels recursos existents, i no adjudicar nous càrrecs a dit.

  5. Fomentar la realitzacions de tutories integrals a l’estudiantat per part del professorat.

  6. No s’ha sabut res més del Fòrum Ocupacional Universitari.

  7. Es redoblarà els esforços per la pujada de taxes, com es va voler fer per l’augment de les xifres de Lleidatans d’Erasmus?

  8. No coneixem les propostes actives de la UdL per reformar el sistema de beques, almenys no s’han vist al CIC.

  9. Manca d’espais per a l’estudiantat per tal d’escalfar les carmanyoles, i insuficients espais d’estudi i treball col·laboratiu.

  10. Emprar la paraula promoure sense accions que la recolzin, i la paraula transparència quan només es donen a conèixer aquelles coses que al propi rectorat li interessa.

A més a més, també s’han comentat diverses situacions en les quals el rector no va saber resoldre correctament en el seu moment. Com per exemple: la presència de mossos d’esquadra custodiant el rectorat en la inaguració del curs deixant estudiants al carrer; no llegint-se la documentació del màster a ETSEA gairebé activant el màster a la UPC; creant nous càrrecs i adjunts; i permentent deixar estudiants de la UDL fora de les biblioteques de la universitat perquè estan plenes d’altres usuaris. També cal afegir la reducció contra la voluntat de l’estudiantat de les beques de col·laboració, juntament amb l’acceptació de fer del pàrking del rectorat una zona blava, mentre que els dos rectors anteriors van paralitzar en el seu dia aquesta acció.

Per finalitzar, els estudiants que formen part del claustre, han portat una pancarta a l’acte amb l’objectiu de penjar-la i tenir-la present durant el matí, però per ordres del rector ha hagut de ser retirada. Aquest fet no va ser així en la Inaguració de l’actual curs acadèmic, quan els estudiants van assistir amb una pancarta en contra de les retallades i pujades de taxes per part de la Generalitat de Catalunya.

Estudiants subjectant la pancarta retirada per ordres del rector.

 

 

Aquesta entrada va ser publicada en General, Noticies. Guardar l'enllaç permanent. Tant els comentaris com els trackbacks estan tancats.