Comunicat del CEUdL sobre el SARS-CoV-2

Mesures, resiliència i ànims!

Descarregar Pdf

COMUNICAT DEL CONSELL DE L’ESTUDIANTAT SOBRE LA CRISI SANITÀRIA OCASIONADA PEL SARS-CoV-2

Coneixes totes les mesures que ha adoptat la UdL? Tens dubtes? No saps quan faràs els exàmens? Vols que vehiculem alguna de les teves propostes?

Des de l’inici d’aquesta situació hem estat en contacte directe amb la Vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat transmetent totes les queixes i preocupacions que ens heu fet arribar. Vam aconseguir que el Comitè de Seguretat adoptés tot de mesures: peticions de l’estudiantat, mesures per a l’estudiantat!

Recull de mesures adoptades per la UdL:

  • Suspensió d’activitats docents presencials procurant d’assegurar la seva prestació per mitjans virtuals. Les pràctiques externes, tant curriculars com extracurriculars, també queden suspeses fins nou avís. Que no puguem anar a classe no implica que s’aturi el curs o la docència! Si tens dubtes sobre com s’organitzarà una assignatura, posa’t en contacte amb el professorat si aquest encara no ho ha fet. Per més assessorament: consell@estudiantat.udl.cat.
  • La setmana d'exàmens de l'abril s’ha convertit en una setmana lectiva. Les proves d’avaluació presencials han quedat ajornades fins a nou avís. L’avaluació continuada de les assignatures s’ha de mantenir i garantir a través de les eines del Campus Virtual.
  • El còmput de terminis per la tramitació de procediments de la UdL queda suspès des del 16 de març de 2020 fins que no es dicti una nova instrucció. Això afecta els terminis de reconeixement de matèria transversal, convalidacions, etc. Us recomanem contactar amb la Secretaria acadèmica del vostre centre per saber com i quan fer tots aquests tràmits.

Volem seguir rebent les vostres inquietuds per poder buscar solucions. Ens podeu escriure a consell@estudiantat.udl.cat i vehicularem totes les valoracions, queixes i propostes a l’òrgan més pertinent. Si tu o el teu grup de classe teniu propostes, feu-nos-les saber i us orientarem!

Recursos de suport:

  • Recordeu que el termini per demanar L’AJUT A L’ESTUDI PER A PER SITUACIONS SOCIOECONÒMIQUES GREUS encara està obert. És un ajut econòmic destinat a compensar aquelles situacions de l’estudiantat que es trobi en una situació de greus dificultats econòmiques o de desestructuració, social o familiar, i que han pogut condicionar el pagament de la matrícula de les titulacions oficials de la UdL durant el curs acadèmic. Si tens pendent el pagament de la matrícula, t’has quedat a l’atur o per aquesta situació no pots seguir pagant-la, demana’l: https://www.udl.cat/ca/serveis/seu/ajutsestudi/
  • Si tens alguna dificultat per seguir amb la docència per mitjans telemàtics, ja sigui per manca d’accés a internet, ordinador o qualsevol altre recurs, feu-nos-ho saber! Ho derivarem al servei de la Universitat més adequat. També pots contactar directament amb la Vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat:veo.secretaria@udl.cat.

Comunicació amb la UdL:

Els canals permanents de comunicació de la Universitat són l'espai de notícies de la pàgina web de la UdL i l’espai “Comunicacions UdL” del Campus Virtual. És on publicaran els avisos, complementats amb la tramesa simultània d'informació al correu electrònic oficial.

Tenir accés a tots els comunicats és molt important. Si no t’estàs assabentant dels correus, t’has de (1) configurar el reenviament del Correu alumnes al teu correu personal o (2) configurar-te’l directament a la teva APP de correu preferit, i (3) reenviar-te tots els missatges i anuncis del Campus Virtual:

Resiliència i ànims:

Aprofitem el comunicat per mostrar suport a l’estudiantat dels últims cursos dels Graus en Infermeria i Medicina, cridats pel Departament de Salut i el Ministeri de Sanitat per fer tasques de suport als centres hospitalaris. CONFIEU EN LA VOSTRA PREPARACIÓ I ENDAVANT! També enviem una forta abraçada virtual a tothom que s’hagi vist afectat personalment per aquesta crisi. Us desitgem una forta recuperació. MOLTS ÀNIMS!

 

Lleida, 21 de març de 2020

Consell de l’Estudiantat de la Universitat de Lleida