Comunicat dels Consells de l'Estudiantat

En relació a la situació política de Catalunya

Descarregar Pdf

COMUNICAT DELS CONSELLS DE L’ESTUDIANTAT DE LA UNIVERSITAT DE LLEIDA EN RELACIÓ A LA SITUACIÓ POLÍTICA DE CATALUNYA

Atesa la situació política actual a Catalunya, els equips de coordinació dels Consells de l’Estudiantat de la Universitat de Lleida, reunits a Lleida de forma extraordinària el dia 14 d’octubre del 2019, manifestem i denunciem:

  • Els greuges que està patint la nostra societat i la qualitat democràtica de tot l’Estat Espanyol en general. Manifestem que la judicialització de la política a Catalunya no és la via per resoldre els problemes actuals, ja que problemes polítics requereixen respostes polítiques. Instem a les administracions que cerquin camins de diàleg per donar resposta a la crisi social, democràtica i política que es viu a Catalunya.
  • Denunciem que la sentència del judici del procés, i les dures penes que comporta, no ajudaran a resoldre el problema sociopolític català; ans al contrari, manifestem que aquestes dificultaran la recerca d’un clima de diàleg que ens permeti sortir d’aquesta situació.
  • Davant de tot l’exposat i en resposta a la situació que s’ha plantejat en les primeres línies, cridem a la participació de l’estudiantat en les mobilitzacions que es duran a terme en els dies vinents.
  • Des de la més absoluta de les transversalitats (tenint en compte tota mena d’opinions i posicions reflectides en la present assemblea i intentant cercar les posicions de màxim consens en l’òrgan), observant les darreres mobilitzacions dutes a terme en les diferents Universitats de Catalunya;  instem i demanem al Sr. Jaume Puy, Rector de la Universitat de Lleida, la suspensió de les activitats avaluatives i d’assistència obligatòria els dies vinents 16 i 17 d’octubre, així com la suspensió de totes les activitats docents el pròxim 18 d’octubre, ADHERINT-NOS A LA VAGA CONVOCADA PER DIFERENTS ENTITATS I SINDICATS.
  • Des del Consell de l’Estudiantat, atès al parer democràtic, pacífic i no violent que ens caracteritza i sempre ens caracteritzarà; demanem a tota la comunitat universitària que es garanteixi el dret a la mobilització de l ’estudiantat, tant del que desitgi participar en les mobilitzacions, com els qui no.

 

Dilluns, 14 d’octubre de 2019

C.E. FACULTAT DE LLETRES

C.E. FACULTAT DE DRET, ECONOMIA I TURISME                                

C.E. EDUCACIÓ, PSICOLOGIA I TREBALL SOCIAL

C.E. ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR

C.E. ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D’ENGINYERIA AGRÀRIA

C.E. FACULTAT DE MEDICINA

C.E. FACULTAT D’INFERMERIA I FISIOTERÀPIA