Recaptem un total de 1178,66 € per la Marató de TV3 dedicada a la salut mental

El quadre de l'artista Aka Modesto subhastat se l'adjudica el Consell Social

Descarregar Pdf

En les activitats que hem organitzat del 13 al 17 de desembre de 2021 per la Marató de TV3 hem recaptat un total de 1178,66 euros. Serviran per finançar la recerca en salut mental, el conjunt de malalties a les quals s'ha dedicat l'edició d'enguany. Les diferents activitats han estat organitzades pels consells de l'estudiantat de diferents centres amb el suport del CE general, tant als campus de Lleida com al d'Igualada. Han tingut el doble objectiu d'aconseguir fons per a la investigació d'aquestes malalties i de divulgar i conscienciar sobre la importància de la salut mental.

Així, el CEFMCEFICEEPS i CEFDET van encetar les activitats a la capital de l'Anoia, al Campus Igualada-UdL, fent un esmorzar solidari al Pla de la Massa. Es van recaptar un total de 110,16 euros en una urna, i 72,22 euros en una altra. En destaquen el bon ambient i va ser un exemple de cooperació entre CE de diferents centres. Van aprofitar la visita per reunir-se amb autoritats acadèmiques i coordinar-se per impulsar la participació i representació estudiantil al campus igualadí.

No va ser l'únic esmorzar o berenar solidari. A Lleida, el dijous el CEETSEA va organitzar una xocolatada a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària que va durar tot el matí i tarda, i divendres el CEFEPTS va fer un altre esmorzar solidari a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social. En la primera activitat, es va recaptar un total de 397,06 euros. A la segona, 197,38 euros.

Més enllà de tiberis de xocolata, al Centre de Cultures i Cooperació Transfrontera (Cappont) va tenir lloc la conferència La prevenció de les malalties de salut mental, a càrrec de Maria Mur Laín, professora de la Facultat de Medicina de la UdL, corresponsable del grup de recerca Fonaments biològics dels trastorns mentals de l'IRBLleida i facultativa del Servei de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions l'Hospital Universitari de Santa Maria.

Durant la xerrada, els assistents van ser testimonis de la creació en viu d'una obra solidària de l'artista lleidatà, Aka Modesto, que es va subhastar entre les persones assistents. La peça va ser adquirida pel Consell Social de la UdL per 300 euros. A l'obra "Aniversari" l'artista va evocar les vivències i sensacions abstractes que li transmet el concepte salut mental.

Tant la xerrada com la subhasta de la tarda del dijous van ser organitzades pel CEFDET i el CEFM. Va comptar amb la presència de Montserrat Rué, la vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat, i de Judith Roca, la Degana de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, qui fins i tot es va animar a participar en la subhasta. En l'urna que es va situar a la sala dels actes es van recaptar 62,5 euros.

Els consells presents al campus de Ciències de la Salut també van fer un mural col·laboratiu per compartir sentiments i emocions sobre la salut mental i veure quines situacions eren més freqüents entre l'estudiantat. Es va ubicar entre la Facultat de Medicina i la d'Infermeria i Fisioteràpia.

I la tarda del divendres va tenir lloc l'última de les activitats a una aula de la Facultat de Medicina. La xerrada "El día que le dijeron al joker que no estaba loco" va atraure força interès presencial i virtual a través de la reproducció en directe. Alba Sapena Molina va compartir amb el públic la seva experiència convivint amb diverses malalties de salut mental. A l'urna de l'acte es van recaptar 38,8 euros.

L'import total recaptat serà ingressat pròximament a la Marató a través de la Universitat de Lleida. En totes les activitats s'ha seguit escrupolosament un protocol de gestió dels donatius que n'ha assegurat la bona gestió i custodia.